PODCAST

Lapin Kansan nuortenpalsta Vasan podcastissa nuoret keskustelevat elämänsä aiheista, kuten somesta, paineista, fanittamisesta, ilmastokriisistä, kesästä ja festareista. Tuottajana olen podcastin emäntä ja keskustelemassa kanssani ovat Vasan avustajat ja haastateltavat.

RADIODOKUMENTIT

Lukio-opettajat päättivät jatkaa elämäänsä, toisin kuin eläkkeelle jäävät yleensä tekevät: he avasivat divarin. Mitä sivistys merkitsee divarin omistajalle Päivikki Läksylle ja hänen miehelleen Mauno Murtoniemelle? Kuinka hiljaista kirjahyllyjen välissä onkaan?

Kolttain mailla Hanna-Maaria Kiprianoff laulaa leu’dditia silmät kiinni – Sevettijärvellä juurtuu maahan kiinni ja voi vapaasti hengittää. Kolttasaamelaisuus merkitsee Hanna-Maarialle vuodenkiertoa ja alkuperäiskansan kulttuurin kantamista eteenpäin.

Ruotsin Luonnonsuojeluliiton biologi Urpo Taskinen myi autonsa ja otti alleen velomobiilin, jolla hän polkee ympäri Norrbottenia ja maailmaa.

JUONTONÄYTE

Haastattelin Yle Pohjois-Suomen päälikköä Katja Oittista tasa-arvosta journalismissa. Onko tasa-arvo journalismissa toimittajan vaiko valtamedian johtoportaan vastuulla?